tag:blogger.com,1999:blog-91947346008159606072024-03-06T10:14:13.850+02:00Şefă la mine în bucătărieMadame le chefMirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.comBlogger100125tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-13178993692292159472012-06-15T18:06:00.001+03:002012-06-15T18:14:09.975+03:00Rolling, rolling, rolling on the river!
Cheese rolls
E vara, e soare, arsita, zaduf, praf, iarba verde, pomi plini de fructe gustoase, galagie si veselie in spatele blocului, racoare si placut in casa, seriale tot mai putine, dar o stare de bine, in special in weekend-uri, cand mai poti da fuga de colo pana colo. Imi place vara, dar la umbra. Imi place vara cu rafale scurte de ploaie, cu mirosul de pamant inabusit, cu Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com13tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-28694721697928313452012-06-11T15:29:00.000+03:002012-06-11T15:35:42.731+03:00For the love of pasta
Spaghete cu sos alb, piept de pui si leurda
Nu se mai poate asa! Nu mai suport deloc layout-ul acesta al blogului, iar blogspot nu-mi ofera nimic mai dragut. De un site nu poate fi vorba, deocamdata, ma simt bine aici in cercul meu de prieteni, nu sunt pregatita sa merg la scara mai mare: nu tu aparat, nu tu cele mai sofisticate ingrediente, nu tu food setting de aplaudat. Sunt unde sunt, la Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-27111928287323804942012-06-06T14:12:00.000+03:002012-12-18T13:03:10.563+02:00Viata la tara
Purrrrrrrfect fried potatoes si ratoiul turbat
Vroiati o salata simpla, frumoasa si sanatoasa? Multa verdeata si fructe proaspete? Nu merge intotdeauna asa. La tara. V-am povestit si aici de bunica mea, Silvia. Sta la Rogova. O comuna din Mehedinti. 23 de kilometri de Drobeta Turnu Severin. Intr-adevar, mai putin conteaza locul si mai mult ce se intampla acolo.
Acolo se intampla o Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-47151485155229144982012-06-04T00:07:00.000+03:002012-06-04T00:07:27.012+03:00Cvartetul vesel
Penne quattro formaggi cu spanac
Nu o vorbesc prea mult. Nu are rost. Cvartetul vesel de branzeturi e muzica pentru papilele mele gustative, asa ca cel mai bine e sa stau cu o farfurie fierbinte de paste in brate si sa ma uit la unul din multele seriale preferate. Lately, on top is Touch. Nici reteta nu necesita prea multe cuvinte si m-as feri si de gramaje, ca e o mancare asa cum iti place: Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-74532608009983825882012-05-31T23:37:00.000+03:002012-06-01T00:31:54.844+03:00Pyroflam®tastic + Bucatar real,- + Shepherd's Pie = ZEN
Comfort food
Zeeeeennnnnnnnn! Aceasta este senzatia pe care ti-o ofera gatitul cu vasul Pyroflam. Nu mint cu nimic. Ce poate fi mai placut decat sa stai la un pahar de vin, sa citesti o carte buna, iar din bucatarie sa razbata mirosul copilariei, al verii si al visului, toate intr-un melanj de bucurie radiind din oala care fierbe domol pe aragaz? Va spun sincer ca nu exagerez cu nimic. Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-13311597199628500702012-05-18T14:39:00.001+03:002012-06-05T23:31:52.676+03:00Teaser
Lemon sunshine
Ain't no sunshine de cateva zile in Timisoara, insa astazi parca a indraznit soarele sa zambeasca putin in coltul gurii, ca sa ne trezeasca din nou la viata. Si se mai spune ceva, ca atunci cand englezii nu vor sa spuna ceva sau, pur si simplu, nu au ce sa spuna, vorbesc despre vreme. Mie o limonada cu multa lamaie si portocala, apa minerala sau (oooo, daaaa) sifon, Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-32709323469373068882012-05-14T21:50:00.000+03:002012-05-15T11:45:41.257+03:00The chicken invaders
Pui cacciatore
O reteta clasica si primul meu concurs culinar. Cam la asta s-ar rezuma acest post, daca nu ar fi vorba aici si de niste vase frumoase si speciale, pe care le ravnesc din suflet. Acesta este si motivul pentru care am ales aceasta reteta de pui. Vasele Pyroflam sunt versatile, deci perfecte pentru puiul cacciatore, care se pregateste, in prima faza pe aragaz, iar in etapa Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-14902808397193479532012-05-09T13:49:00.000+03:002012-05-09T13:52:35.709+03:00Make cookies, not war!
Peanut butter chocolate chip cookies
Ce e misto la cookies astea? Pe langa faptul ca au un gust fain de unt de arahide si sunt ciocolatoase, sunt usor umede la mijloc, spre deosebire de fursecurile plain, fara personalitate. Si mai e misto si faptul ca tin cam trei saptamani intr-o cutie, sau si mai mult la frigider. Misto este si faptul ca puteti congela compozitia si o puteti folosi cand Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-53124820612643315792012-05-06T13:48:00.000+03:002012-05-06T14:18:45.121+03:00"Home, sweet home" si "a wishlist"
Juicy spareribs + Broccoli gratin = LOVE
Uite asa arata o masa de relaxare la mine acasa. Niste costite spoite bine o marinada de sos de soia, worcester sos, eros pista (adicatelea pasta de ardei iute) si putina zeama de lamaie (de la Jamie Oliver citire, cum ar veni nici un fel de mancare fara un strop de lamaie), care se lasa la frigider sa fie bine patrunse de maiestrele Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-16141003640191946342011-10-01T14:17:00.000+03:002011-10-01T14:17:08.712+03:00Summer lovin' happened so fastVinete umplute Acum iubesc cel mai mult vara. Cand e pe sfarsite, iar vantul adie molcom printre frunzele ingalbenite ale copacilor. Acest tip de vara resemnata imi place. Nu soarele arzator de august si aerul irespirabil. Nu culorile parca decolorate de razele prea puternice, nu trotuarele si strazile pline de praf, la capatul carora te asteapta Fata Morgana. Vara - inceput de toamnaMirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-2087471132451808562011-09-11T17:39:00.002+03:002011-09-11T23:08:02.486+03:00French croissant si alte aroganteCroissant cu spuma de mascarpone
si cu un sos acrisor de fructe de padure. Asa am incununat o seara frumoasa petrecuta alaturi de prietenii nostri Diana si Adi si pot sa spun cu mana pe inima ca acest desert este nu numai delicios, ci si foarte simplu de facut. Asta pentru ca asa cum v-ati putut da deja seama este „pe jumatate facut in casa”, cum spune o emisiune culinara. Bine, bine, daca Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-46241663518384927122011-09-03T15:50:00.003+03:002011-09-03T21:41:54.042+03:00Beware the barrenness of a busy life - SocrateWelcome back gift: Crostini cu mozzarella Sa tot fie vreo doua luni de cand nu am mai postat pe blog. Nu am fost in nici o megavacanta, asa cum ar fi trebuit si cum era si planificat, ci s-au intamplat o gramada de lucruri, la fel ca in fiecare vara din ultimii doi ani, care ne-au rapit din bucuria estivala. Nu o sa intru acum in detalii, dar, ca sa nu va faceti prea multe griji pentru Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-37756806145774974832011-06-14T20:28:00.000+03:002011-06-14T20:28:05.674+03:00I'm a sinnerCartofi noi prajitiE vorba mai degraba de o confesiune, decat de o reteta, ca ce mare filosofie poate fi in a praji in baie de ulei niste cartofi micuti si dulci ca o poveste din copilarie. Acestia sunt cu siguranta cartofii mei preferati. E o treaba destul de migaloasa curatarea lor, dar merita. Trebuie despielitati cu un cutit, pana vi se fac degetele maro. Asta daca nu folositi manusi. Uneori Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-74535557437056128132011-06-12T13:03:00.001+03:002011-06-12T14:55:21.679+03:00Italian job: Ti-ra-mi-suTiramisuNu cred sa existe crema mai buna, din capitolul super-mega-rapide, cum este cea de tiramisu. Mie mi s-a parut o adevarata desfatare si, cu siguranta, isi va face simtita prezenta si in torturi. Tiramisu nu este tiramisu, daca nu are mascarpone. Asta sa fie clar si sa nu care cumva sa folositi creme din acelea la plic sau frisca vegetala, pentru ca nu veti obtine nici pe departe ceea ce Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-80436063291462450032011-06-02T19:05:00.000+03:002011-06-02T19:05:42.073+03:00Aventuri culinareTarg de produse traditionale la AradAm fost in weekend la Arad. Am aflat de pe blogul Bucatarului maniac de un targ de produse traditionale la Arad si ne-am zis ca nu ar fi rau sa facem un drum pana acolo, mai ales ca la Timisoara sunt cam rarisime astfel de evenimente. O sa va spun inca de la inceput ca nici cel de aici nu mi-a facut o impresie prea grozava. Localizat in centrul orasului, in Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-41498109610680561232011-05-30T12:59:00.000+03:002011-05-30T12:59:42.858+03:00(Not so) Green DayBroccoli gratinatMult verde nu strica, dar nu stiu cum la noi in farfurie ajunge sa fie tot mai putin. Sa nu ma intelegeti gresit, nu imi fac un titlu de glorie din asta, ba din contra. Merg la magazin sau piata, cumpar legume pline de vitamine, fibre si sanatate si le transform tot in porcisme. De ce nu pot si eu sa fiu ca nemtii? Sa mananc legumele doar un pic aburite langa o pata invizibila deMirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-49185272131401573282011-05-24T19:26:00.000+03:002011-05-24T19:26:18.464+03:00Banana land Banane prajite cu inghetata
Cine nu are banane sa-si cumpere. Nu de alta, dar sunt absolut necesare pentru acest desert delicios. Deci, doamnelor si domnilor, vedeta acestei postari, banane prajite intr-un pane gustos, servite cu inghetata de vanilie = bomba calorica. Intr-adevar nu e tocmai un desert dietetic, dar cu siguranta e bun de te lingi pe degete sau pe lingurita.
Sunt si Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-25539342170482892412011-05-21T17:20:00.001+03:002011-05-21T17:21:47.907+03:00Mexican girl - after tortilla comes quesadillaQuesadilla Cica tortilla ar fi mai veche chiar si decat mumiile din Valea Regilor. Eu ii cred pe cuvant pe mexicani cand afirma asta, ca altfel nu imi pot imagina cum un preparat atat de simplu, o paine in esenta, poate avea un asemenea gust pretios si sa fie atat de simpla. Stiti ce parere am eu de tortilla, dupa ce am mancat doar o data, recent, cumparata de la magazin, cu tot felul de Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-85655178105771597612011-05-18T23:02:00.002+03:002011-05-18T23:20:11.470+03:00The best bread in the world: Pâine în țestPaine olteneasca get-begetAm lipsit cam mult de pe blog si, sincera sa fiu, mi-a cam lipsit treaba asta. O parte din absente sunt motivate, dupa cum o sa se vada si in continuare. Fusai pe meleagurile natale, in Mehedinti, si ajunsai si pe la bunica de la Rogova, o comuna asezata pe coline impodobite cu siruri lungi de vita de vie, al carui fruct zdravan si jucaus umple damigenele olteanului mareMirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com23tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-59921871085405007592011-04-21T00:12:00.002+03:002011-04-21T00:41:56.204+03:00My type of cakeTort sarlota cu trei feluri de biscuitiPentru ca de Paste o sa merg la parinti si, speram noi, si la bunici, accesul la internet va fi probabil limitat, dar si uitat. Tocmai de aceea am vrut sa va las si eu un mic cadou virtual, acest tort usor, de primavara si sa va doresc un Paste fericit, plin de liniste, bucurii si cu o masa plina de toate bunatatile de sezon.
Un tort asa cum imi place mie. Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-19747306428818268532011-04-16T16:38:00.001+03:002011-04-16T16:43:21.659+03:00"Buruieni" buneCiorba de leurda si macris cu afumatura"Buruieni" nobile, le-as spune eu. Pentru o carnivora inraita cum sunt eu, verdeturile au ramas timp de multi ani, doar plante de aromatizare a mancarii. Adica, verdele din farfuria mea se rezuma la niste patrunjel prin ciorba sau prin tocanita si ceva marar prin creme de branza sau mancaruri cu cartofi. Vorba aia, ce stie taranul ce e sofranul. La mine s-arMirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-64454681494610419032011-04-14T00:18:00.000+03:002011-04-14T00:18:34.622+03:00Pie, pie nowPlacinta cu iaurtAm mers la ziua de nastere a nepotelului meu, copilul verisoarei mele. Toate bune si frumoase, distractie, copiii cu joaca lor, noi cu joaca noastra. Ajungem si la tort, dar in acelasi timp ajunge pe masa si o placinta care imi facea cu ochiul. Cum sunt mare amatoare de placinte, poale-n brau, scovergi si toate gretoseniile de pe lume umplute cu branza sarata, nici nu apuca Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-83414982557911057482011-04-10T21:05:00.000+03:002011-04-10T21:05:33.084+03:00Sheep'n rollTortilla rulata cu carne de oaie(Tortilla sheep meat rolls) E prima data cand mananc tortilla si pot spune ca m-am indragostit. Sunt bune si lipiile arabesti, dar tortilla au alta consistenta si alt gust. Dupa parerea mea sunt mult mai fine si mai delicioase, iar despre carnea de oaie ce sa mai zic, e una dintre preferatele mele. Cum s-a intamplat tortilla de astazi? Apai am ajuns noi pe la Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-91883858366346048372011-04-04T22:30:00.004+03:002011-04-04T22:47:04.866+03:00Fast food style - Aripioare KFCCrispy hot wingsAripioare picante, fierbinti si crocante. Asta pot spune eu in cateva cuvinte despre aripioarele de la KFC. Senzatia nu o pot descrie. Sunt bune-bune si par adevarate, dar nu bag mana in foc, motiv pentru care ocolesc aria de acoperire a KFC. Au os la mijloc, deci ma gandesc ca or fi totusi de pui. In ceea ce priveste procesarea, depozitarea si congelarea lor, nu stiu ce se Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-9194734600815960607.post-43568955311018315162011-04-01T20:00:00.000+03:002011-04-01T20:00:28.550+03:00Tort fistichiuTort cu fistic, ciocolata alba si neagraImi place poza asta. Nu am facut-o eu, ca mie nu-mi iesea asa, ci Oana, care a reusit sa surprinda exact ce trebuia. A fost un tort bun si rapid, mai ales ca nu am copt eu blatul. L-am cumparat, dar nu va oripilati, ca nu e plin de e-uri, b-uri, w-uri. Mi-a sarit in ochi cand am mers la Billa si e marca Ottima Pan, una din cele mai faine cofetarii din Mirela Vlăduțihttp://www.blogger.com/profile/11427634445185667193noreply@blogger.com6