Just noodles

Taitei de casa
O supa de casa adevarata nu este completa fara taiteii gustosi facuti chiar de manutele bucataresei. Zic. Sunt foarte, foarte simplu de facut si va tin chiar si peste o luna inchisi in pungi de hartie. Si desigur se pot transforma si in alte delicii, cum ar fi foi de lasagna sau tagliatelle.
Ingrediente
200 de grame de faina 
2 oua 
sare
 Se framanta bine un aluat vartos (daca e prea moale si se lipeste de maini, mai adaugati faina) din aceste ingrediente pe care il invelim in folie de celofan. Se lasa sa se odihneasca pentru minimum 30 de min. la temperatura camerei. Se imparte aluatul in doua. 
Se intinde bine foaia si se lasa sa se zvante putin pe o hartie, pana intindem si cea de-a doua foaie.
Se taie foaia in fasii, care se suprapun si din care taiem, cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, taiteii. Daca vreti tagliatelle, taiati pe fasii mai lungi. 
 
Sa ii lasati sa se usuce pe o hartie si sa ii pastrati in pungi de hartie sau saculeti de panza. 
BON APPETIT!

Comentarii

  1. Multumesc mult de invitatie. O sa ma gandesc sa vad cu ce as putea participa. Felicitari pentru initiativa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate ,supa de gaina e mult mai buna daca folosesti taietei de casa!Bunica mea facea niste taietei de casa,subtiri,subtiri de tot!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Mirela ,iti doresc un Craiun fericit si bogat! Te imbratisez cu drag ,Angela

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de vizita si La multi ani pe 2011!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani si la cat mai multe retete delicioase!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare