Just hungry

Pizza "3 U": Ultrarapidă, Ultradelicioasă, Ultraapreciată!

Am încercat întotdeauna să găsesc acea reţetă potrivită de pizza homemade, care să aibă constistenţa celei făcute în cuptorul cu lemne. Asta se întâmplă de cel puţin cinci-şase ani încoace. Mereu rezultatul a fost acelaşi: o umplutură foarte bună, dar un aluat de compromis, ba prea tare, ba prea gros, ba prea pufos. Pizza perfectă am găsit-o printre delicioasele reţete ale Laurei Adamache. Am ştiut că este exact aşa cum trebuie să fie de când am văzut-o pe blogul Laurei, însă nu am crezut că o să-mi iasă la fel de bună. Nici acum nu ştiu dacă a ieşit la fel, însă cu siguranţă este cea mai bună pizza de casă pe care am mâncat-o vreodată.
Reţeta de bază este la fel de simplă ca şi prepararea în sine, şi anume aceea de pâine de casă clasică. Pe lângă mini-pizza, am făcut şi o ciabatta, ca să folosesc toată punga de făină.

Ingrediente

Aluat
1 kg de faină
1 cub de drojdie
2 lingurite de zahar
50 ml ulei de masline
1 lingurita de sare
500 ml apă călduţă

Umplutură
caşcaval
muşchi file
măsline

Se aşază făina într-un vas destul de mare, se face o gaură în mijloc în care se adaugă drojdia amestecată cu zahărul şi se adaugă un păhărel de apă călduţă şi uleiul de măsline. Se lasă la dospit circa 20 de minute, acoperită cu un prosop de bucătărie. După aceea se amestecă şi se adaugă restul de apă călduţă. După ce s-a incorporat toată făina, astfel încât aluatul să se desfacă de pe pereţii vasului, se pune la dospit. Peste o oră şi jumătate aluatul o să arate cam aşa.

Coca se împarte în două. Jumătate va fi folosită pentru pizza, iar cealaltă la ciabatta. Aşadar, se aşază aluatul pentru pizza pe masa de lucru şi se împarte în opt bucăţi care se întind cu mâna. Neapărat cu mâna, să nu folosiţi în nici un caz făcăleţul, deoarece aluatul îşi va pierde din elasticitate şi vă vor ieşi nişte pizza bune de spart capul.
Se încintă tigaia de teflon (este necesară una cu capac) şi se pune aluatul la prăjit. Focul trebuie să fie mic spre intermediar, iar tigaia nu trebuie unsă. Acoperim cu capacul.
După circa 4 minute, se întoarce pe cealaltă parte, iar pe partea coaptă se unge cu sos de roşii, se pun feliile de caşcaval, cele de muşchi file şi măslinele. Se acoperă din nou cu capacul.
Lăsam încă vreo patru minute şi voila! Pizza este gata! Credeţi-mă are un gust extraordinar, plus că se prepară foarte rapid. Musafirii voştri vor fi încântaţi. Ai mei cu siguranţă au fost.
Ahhh, da! Era să uit. Între timp, ciabatta a stat la cuptor pentru vreo 30 de minute. Aşa a ieşit la final:),
BON APPETIT!

Comentarii

  1. Ciao Mirela ,stiu ca esti sefa la tine in bucatarie ,dar permite-mi sa iti dau o reteta de pizza facuta in cuptorul de la aragaz ,cu care iti poti incanta familia.http://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/04/18/pizza/
    Probeaz-o ,cu siguranta o vei mai face deoarece e foarte buna si iese minunat!Dupa cum o sa vezi e asa de simpla de pregatit ca la mine acasa o fac deja baietii

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmm, cat de bine arata. Cu siguranta o sa o incerc. Chiar dacă sunt şefă la mine în bucătărie, sfaturile sunt binevenite, asa ca iti multumesc pentru sugestie. Oricum urmatoarea reteta de fel principal era inspirata de una mai veche de-ale tale: vitello tonato!

    RăspundețiȘtergere
  3. Brava,sa stii ca pe caldura asta e foarte bine venit vitello tonato!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare