Prânz rapid în doi

Omletă ţărănească


Dupa o trezire tarzie de weekend si o sesiune de cumparaturi, o propunere gustoasa de pranz rapid este omleta taraneasca. Chiar daca poate parea un pic cam grea slaninuta taraneasca afumata pentru aceasta perioada, savoarea acesteia nu putea sa lipseasca. Iar gustul legumelor proaspete a compensat din greutatea acesteia. Astfel, am facut doua omlete, una pentru mine si una pentru sotul meu, ajutor destoinic de bucatar care a feliat cu sarg legumele si si-a dat destoinic cu parerea. 

Ingrediente

4 oua
3 ciuperci
o bucăţică de slaninută (poate fi inlocuita cu alte afumaturi)
o bucata de cascaval
o jumătate de dovlecel
3 roşii

Asadar. Prima omleta este o combinatie de ciuperci proaspete, taiate feliute cu cateva bucatele de slaninuta afumata si rosii, care se calesc putin in tigaie pana ce sunt moi.



 Peste acest amestec se adauga doua oua batute cu un praf de sare, la care se adauga bucatele de cascaval, si sa lasa circa doua minute, dupa care se intoarce pe cealalta parte. 
Se mai aseaza cateva feliute de cascaval pe deasupra si se mai lasa inca 2-3 minute, dupa care este gata.
 La fel se procedeaza si la omleta cu dovlecel. Se calesc dovleceii, pana devin putin crocanti, cu rosiile si sunculita. 
Se adauga ouala cu cascaval.
 Se servesc cu paine prajita, stropita cu ulei de masline. Asa painea capata o savoare mai speciala decat cea facuta in prajitor, dar si cateva calorii in plus. Feliile de paine se asaza in tava de cuptor, pe care se asaza hartie de copt, si se stropeste cu putin ulei de masline. Se intoarce pe ambele parti, iar dupa nici cinci minute este gata. 

BON APPETIT!

Comentarii

  1. desi omleta cu slaninuta e plina de colesterol eu nu vreau sa o las singurica asa ca ma servesc din ea!Sa nu fie cu suparare pt dovlecei!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))) Asa e, clar. Afumaturile, desi nu sunt cele mai sanatoase, sunt printre cele mai gustoase. Parerea mea. In alta ordine de idei, eu m-as servi cu placere cu cateva feliute de prosciutto crudo sau cu niste panceta... yamiiiii

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare