We eat americano!

Pancakes

Am ales pancakes pentru prima reteta de blog deoarece sunt simplu de facut si eram sigura ca e greu sa dau gres mai ales ca m-am inspirat de pe blogul uneia dintre blog-foodistii mei preferati, Laura Adamache.
Pufoase, nici prea dulci, dar nici prea fade, clătitele americane sunt, pentru mine cel puţin, şi garantez că şi pentru dragul meu sot, sau mai bine spus "executive sous chef", unul dintre deserturile preferate, tocmai datorita simplitatii si pentru ca pot fi "asortate" cu diverse sosuri, fructe, înghețată, etc.

Ingrediente

2 cani de faina alba
2 cani de lapte
4 oua
3 lingurite de praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
5 linguri de zahar
2 pliculete de zahar vanilinat
6 linguri de ulei

Se separa albusurile de galbenusuri si de bat cu mixerul pana se transforma intr-o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile, cu cele doua pliculete de zahar vanilinat si cele cinci linguri de zahar tos se impreuna timp de cel mult cinci minute, dupa care se adauga cele doua cani de lapte si cele sase linguri de ulei.
Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul dupa care se adauga amestecul de galbenusuri cu lapte si se mixeaza la viteza intermediara pana ce dispar toate cocoloasele. Apoi se adauga albusurile spuma si se amesteca usor de sus în jos cu o paleta, cu miscari ample, pentru a permite amestecului sa aiba o consistenta cat mai aerata. In final trebuie sa iasa un amestec gros, ca o smantana, la fel ca in aceasta imagine.
Încingeți o tigaie, preferabil non-aderentă, și o ungeți cu un șervețel înmuiat în ulei sau în unt topit. Este singura data cand trebuie sa ungeti tigaia, intrucat compozitia are deja destul ulei, datorita celor sase linguri amestecate in galbenusuri. In functie de cat de mari doriti sa iasa clatitele, puneti cu un polonic compozitie in tigaie. Nu este nevoie sa intindeti amestescul deoarece va lua singur forma circulara. Nu dureaza mai mult de un minut si jumatate pana va fi gata pe o parte, iar de acest lucru va veti da seama cand pe suprafata clatitei vor incepe sa apara basicute de aer. Atunci este timpul sa intoarceti clatita si sa o lasati pe foc pentru inca aprox. un minut. Trebuie sa aiba o culoare aurie, nu maronie, astfel ca incercati sa mentineti focul la mediu spre mare, dar nu foarte mare pentru ca s-ar putea arde.
Noi le-am servit, de aceasta data, cu sos de visine (250 de grame de visine fara samburi se fierb timp de 5 minute cu trei linguri de zahar sau de miere si doua felii de lime), insa sunt bune cu aproape orice sirop sau dulceata.Timpul de pregatire nu este foarte mare. Pentru compozitie nu va trebuie mai mult de 10-15 minute, iar pentru prajit cam 20-25 de minute. Nu am numarat cate bucati ies, dar sunt multe!

Pozele nu sunt grozave, dar sunt cam tot ce pot scoate din pocketul meu. La urmatoarele retete o sa incerc sa postez mai multe poze cu procesul de pregatire.
BON APPETIT!
Adăugaţi o imagine

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare