Piure esuat, sufleu perfect!

Sufleu de cartofi 
Nu ma prea impac cu piureul de cartofi, il mananc rar si mai mult simplu, decat ca si garnitura. Dovada si aceasta reteta care s-a transformat dintr-un banal piure intr-un sufleu absolut delicios, care poate fi servit atat cald, cat si rece. Ce s-a intamplat? Am pus eu la fiert, taiati cubulete, vreo cinci cartofi de marime medie, si cand a venit vorba de asalatul final, am cam dat-o in bara. Ca sa fiu sincera, tare m-am mai bucurat.Am pus prea multa smantana cand am batut piureul, asa ca, sa salvez situatia, si sa nu ramanem nemancati, transformat compozitia esuata, intr-un sufleu de mare succes.

Ingrediente
 Cinci cartofi medii, curatati si taiati cubulete
200 de grame de cascaval
200 de grame de telemea de oaie 
Doua oua
200 de grame de smantana (sau lapte)
 Intr-un vas yena uns cu unt, am asezat cartofii batuti cu smantana, cu branza de oaie data pe razatoare, ouale amestecate in compozitie si cascavalul taiat cubulete. 
 Am ras vreo 40-50 de grame din cascaval, pe care l-am pus pe deasupra. Am bagat vasul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la foc mediu, iar la final arata cam asa. 
Trust me, este absolut delicios. Daca nu s-ar fi inventat sufleul, cred ca as fi facut-o eu, pentru ca nu imi pot imagina viata fara sufleuri si gratinuri. Sau fara paste. Sau tarte. Ok, lista e lunga, dar sufleul e pozitionat undeva in Top 5. E perfect si pentru serile astea reci de toamna, servit fierbinte! 
BON APPETIT!

Comentarii

  1. Brava ,ai salvat bietii cartofi si ai transformat un pireu trist intr-un sufleu radios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Angela. Intr-adevar, cred ca le sade mai bine asa decat intr-un piure anost :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciao ,se pare ca asa din cand in cand te prinde o leneeeeeeeeeeeeeeeee.Pe unde umbli?

    RăspundețiȘtergere
  4. :))))) Pe niciunde :))) Doar leneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Trebuie sa imi revin, dar e grele, grele. Mersi ca iti amintesti de mine. Pupici

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare