luni, 15 noiembrie 2010

Simple life

Fasole verde gratinata
V-am mai spus, stiu, dar cand vine vorba de gratinuri imi place sa ma repet. Sincera sa fiu, ma repet cam des la acest capitol, astfel ca aproape orice leguma a devenit sau urmeaza sa devina gratin la mine in bucatarie. De data asta am incercat cu fasole verde si nu va spun eu cat a fost de buna, va las pe voi sa o incercati. Am servit-o ca si garnitura la o friptura, dar este la fel de buna si singura. 
Ingrediente
1 kg fasole verde
400 ml smantana
300 de grame telemea de vaca
200 de grame de cascaval 
3 oua
Dupa ce am fiert fasolea, am lasat-o sa se scurga bine de apa si am tapetat un vas cu unt. 
Ouale se bat bine si se toarna peste smantana, dupa care se adauga telemeaua taiata feliute subtiri (sau rasa) si o parte din cascaval. 
Se adauga si fasolea in compozitie, dupa care se asaza tot amestecul in tava. Se presara cascaval ras pe deasupra si se da la cuptor pentru 40-45 de minute, la foc mediu spre mic.
 Este foarte buna si rece, a doua zi, mai ales ca se portioneaza mai bine si poate fi usor luata la pachet.
BON APPETIT!

2 comentarii: