Sweet Anniversary

Tort diplomat cu iaurt si ananas
Doi ani de casatorie si ziua de nume a sotului meu mi-au dat un impuls spre bucatarie. Nu sunt o mare amatoare de preparat torturi, asa ca nu a fost prea usor la inceput, dar un tort atat de simplu cred ca i-ar iesi si celei mai neindemanatice maini. Oricum, a fost foarte gustos si racoros, iar surpriza a avut efectul scontat. Dan, care este si Gabriel, s-a declarat pe deplin multumit, iar mie laudele mi-au gadilat bine de tot amorul propriu, asa ca o sa vedeti intr-un post viitor ce i-am pregatit de ziua lui de nastere, la doar o saptamana de la aniversarea noastra. Dar hai, ca nu va mai plictisesc cu povestile mele, si intru direct in paine, cum s-ar zice. 
Ingrediente
1 litru de frisca
800 de grame de iaurt (puteti folosi si de fructe)
300 de grame de zahar
6 pliculete de gelatina
1 conserva de ananas felii
1 conserva de ananas bucati
Ornare
1 pachet de piscoturi
1 tableta de ciocolata
50 ml smantana dulce
coaja de la o portocala
In primul rand, trebuie sa desfaceti cutiile de ananas si sa puneti fructul la scurs. Sucul de la o conserva il puneti intr-o craticioara si inmuiati cateva piscoturi cat sa acoperiti fundul vasului. Nu uitati sa tapetati vasul folosit cu celofan, pentru ca altfel nu o sa puteti scoate tortul. Asezati rondele de ananas peste piscoturi.
Mixati bine iaurtul si zaharul. Bateti frisca si apoi amestecati cu iaurtul. Intr-o craticioara amestecati gelatina si sucul de ananas si incalziti-le timp de cateva minute, pana se topeste gelatina. 
Amestecati bucatile de ananas in compozitia de iaurt si frisca dupa care turnati gelatina. Amestecati cu o lingura, pentru ca bucatile de fruct sa nu ramana la fundul recipientului. 
Se pune compozitia peste piscoturi si se da tortul la frigider sa se intareasca, pentru a putea turna glazura. 
Am decojit portocala cu un curatator si cu ajutorul unei scobitori am realizat o tentativa de trandafirasi pe care i-am fiert in apa cu zahar si apoi i-am tavalit prin zahar tos.
Am pus smantana la fiert, iar inainte sa dea clocot am luat-o de pe foc si am adaugat ciocolata. Glazura am adaugat-o peste compozitia care s-a intarit deja si am adaugat floricelele si mici feliute de portocale. 
Mi-a ajuns compozitia si pentru un tortulet, asa ca a fost tort destul pentru toata lumea. Aici e si o sectiune.









Sper sa fie si pe placul vostru acest tort, so give it a try :)
BON APPETIT!

Comentarii

  1. pare simplu de facut; promit ca il voi incerca si eu!
    R.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Chiar e simplu. Sa incerci si sa ma tii la curent cu rezultatul. Sau si mai bine. Imi opresti o felie sa degust ca sa ma pot pronunta :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pt cei doi ani de casatorie!Tortul a iesit foarte bine ,ma autoservesc cu o felie (una mai mare ca si asa nu ma vezi)si asa pt ca sa stiu si eu imi faci o poza la un pliculet de gelatina ,partea din spate cu instructiunile si gramajul.Ciao

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim mult, Angela! Pliculetul de gelatina are 10 gr si poate fi folosit pentru 500 de grame de lichid. Asa scrie pe pachet. Mai multe aici: http://www.totalcomenzi.ro/GELATINA_DR.OETKER_10G.htm

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc ,,se mai intampla ca ma intreaba lumea ce gelatina sa foloseasca iar eu nu cunosc ce tip de gelatina este in tara.Pusi

    RăspundețiȘtergere
  6. What's up to all, since I am actually keen of reading this website's
    post to be updated on a regular basis. It carries pleasant information.


    Also visit my blog post: diet plan to lose weight

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare