Dan bucatareste, cat ai zice peste!

File de salau pane
Salaul de Nil este un peste pe care l-am descoperit relativ recent si de atunci a devenit unul dintre favoriti. Are o carne alba, slaba si gustoasa, insa pretul este un pic cam... piperat. Din cand in cand, poate ca ar fi bine chiar mai des, pestele trebuie sa isi faca loc pe masa noastra. Din pacate, mi-am dat seama, ca noi romanii, in general, (ma includ si pe mine in aceasta categorie) am cam uitat ce inseamna carnea de peste, vita, miel, oaie sau vanat. De vina sunt si preturile. Daca la peste te mai descurci cumva, existand si variante mai ieftine, in ceea ce priveste celelalte categorii, lucrurile stau destul de rau. Mai mult, nici magazinele nu prea comercializeaza, spre exemplu, carne de oaie si nici cautare prea mare nu are. In urma cu ceva timp exista in zona (Girocului - Timisoara) o macelarie arabeasca unde puteai gasi carne de miel sau oaie la preturi destul de convenabile, dar s-a desfiintat, dovada ca nici cerere nu prea a fost. Anyway, cred ca lucrurile se schimba incet-incet si ca vom redescoperi diversitatea si inovatia in gatitul casnic. 
De data aceasta sef in bucatarie a fost sotul meu Dan, si eu zic ca s-a descurcat extraordinar. Nu a facut doar pestele pane, ci a pregatit si o garnitura delicioasa de orez cu broccoli si sos cu usturoi si smantana. Ce sa mai, un adevarat dezmat culinar. Aveti nevoie de un file de peste, pe care sa il portionati in bucati de marimea dorita, sa sarati si piperati iar apoi sa le tavaliti prin faina si ou si sa le prajiti in ulei fierbinte. Au fost pur si simplu delicioase, astfel ca va rog tare mult sa il laudati pe Dan ca merita, iar asa poate nici nu ma mai lasa sa ma apropii de cratita si o sa imi ia el locul. Eu nu pot sa va mai spun decat
BON APPETIT!

Comentarii

  1. stie dan, stie. ce yummy arata! *drooling*

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e, asa e! Auzi tu, marmotico, tu ai blog si nu zici nimic sa te citesc si eu. De acum incolo o sa te urmaresc

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari ,domnul Dan ,o mancarica sanatoasa ,aratoasa ,ce mai incoace si incolo ,eu cred ca ar trebui sa gatiti mai des!In acest fel Mirela se poate odihni ,fericita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ohhh, Angela, ce vorbe de aur ai grait tu. O sa am grija sa le vada! Multumesc eu pentru el si te asigur ca a fost foarte delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. sigur,felicitari dan,foarte norocoasa esti sa ai un barbat care gateste pentru tine,sotul meu se rataceste in bucatarie,e ca pierdut in spatiu daca ii ceri sa-ti dea ceva de acolo

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Ina, sunt intr-adevar o norocoasa. Eu zic sa incepi sa-i impartasesti si sotului pasiunea ta, pentru ca e mai dragut asa sa gatesti in doi, eu una m-as plictisi singura sa stau sa pregatesc masa.

    RăspundețiȘtergere
  7. da nu scriu :)) mai demult, niste faze. acu' nu scriu :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Macelaria de pe calea Girocului nu s-a inchis, ci s-a mutat pe Str. Lidia, au si acum carne la pret f. bun.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare