duminică, 9 ianuarie 2011

My own style

Musaca rapida de cartofi cu cascaval
Musaca de cartofi in felul meu. Rapida, gratinata (of course), delicioasa. Nu este vorba de reteta clasica de musaca, ci de o adaptare tare gustoasa, care este mai degraba o derivata a cartofilor frantuzesti. E perfecta si pentru o seara petrecuta cu prietenii (eu nu am avut reclamatii pana acum la aceasta reteta) si la fel de buna a doua zi rece, sau luata la pachet.
Ingrediente
1 kg de cartofi
300 gr telemea
300 gr cascaval
400 gr smantana
3 oua
200 gr sunculita (kaiser, sunca presata, piept de pui, etc)
Cutia de Finetti Sticks a ajuns din intamplare in poza, asa ca ignore it. Cartofii se taie rondele grosute si se prajesc in ulei pana cand sunt aproape facuti. (Se pot si fierbe pentru o varianta mai dietetica). Kaiserul se taie si el feliute si se prajeste pe o tigaie non-aderenta fara ulei. Telemeaua se faramiteaza dupa care se impreuna cu smantana si ouale. Se adauga si jumatate din cascaval in aceasta compozitie. Cealalta parte de cascaval se impreuna cu cateva linguri de smantana, aceasta urmand sa se aseze pe ultimul strat de cartofi.
Puneti intr-o tava un strat de cartofi, urmat de unul de kaiser si compozitia de smantana. Continuati pana terminati ingredientele.
Adaugati la sfarsit cascavalul ras impreunat cu smantana. Dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Este un deliciu. Cascavalul se intinde, iar cartofii imbibati de smantana sunt absolut bestiali. Sau mai bine spus, eu nu ma satur niciodata de musacaua asta "my own style"
BON APPETIT!

3 comentarii:

  1. Ne servesti si cu muratura ?te rugam frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))) Da, am unele bune de la soacra-mea, asa ca te poftesc cu drag

    RăspundețiȘtergere
  3. Perfect! atunci aseaza tacamurile si farfuriile ca vin!

    RăspundețiȘtergere