Vorba italianului: pasta al tonno

Spaghete picante cu ton
Imi poate explica cineva de ce italienii nu se ingrasa, desi mananca zi de zi paste. Acum eu inteleg, ca or fi ele integrale, din grau dur, etc. dar tot paste sunt. Daca imi spune cineva secretul, cred ca (spre disperarea iubitului meu sot) se vor gasi si pe masa mea in fiecare zi. Ei, nici chiar asa, dar macar o data la doua-trei zile, n-ar fi rau. Cele mai bune pe care le puteti gasi in magazinele noastre, la un pret rezonabil, sunt, dupa parerea mea, Barilla. Cu aceste paste nu ai cum sa dai gres, daca respecti instructiunile de pe ambalaj. Este foarte important ca acestea sa fie al dente, iar sosul sa il pregatiti cu legume cat mai proaspete. Eu am folosit ton la conserva, dar puteti pune orice fel de peste doriti, daca il fierbeti in putina apa cu sare inainte.

Ingrediente
o cutie de spaghete
5-6 rosii tocate cubulete (fara pielita)
ardei iute
ardei gras
doi catei de usturoi
o ceapa
ulei de masline - 5 linguri
doua conserve de ton bucati

Fierbeti pastele in apa cu sare si putin ulei de masline, Intre timp, puneti usturoiul taiat bucatele (nu pisat) sa se prajeasca in ulei incins de masline, adaugati ceapa taiata cubulete, ardeiul gras si rosiile cubulete. Lasati sa fiarba pana rosiile se transforma in pasta, dupa care puneti peste compozitie ardeiul iute taiat rondele. 
Spaghetele trebuie scurse bine de apa in care au fiert si clatite cu apa rece. Adaugati peste ele sosul si tonul din conserva si amestecati bine. 
Serviti-le fierbinti, iar daca doriti presarati cu parmezan ras.
BON APPETIT!

Comentarii

  1. mama scumpa cine ti-a zis tie ca nu sant italieni grasi? Sant destui !E drept ca sant o multime de italieni care manaca zilnic pasta si nu se ingrasa ,dar asta datorita faptului ca nu mananca paine iar o portie de pasta e cam de 100-120 g de pasta plus sos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. folosesc mult peste, ulei de masline si fructe; asta ii ajuta mult la slabit. apoi fac si multe miscare....

      Ștergere
    2. A spus bine Angela dar ar mai fi ceva:preparate al dente, pastele se mai umfla in stomac, chiar o cantitate mica la o portie da o senzatie de satietate un timp mai lung decat alte preparate!

      Ștergere
  2. Cum cine? E Timisoara plina de ei si nu-s grasi :)))) Acum ca acolo or fi, nu zic nu, dar eu traiam cu impresia ca nu prea sunt. Asa o portie mica de paste cred ca te face ca peste o ora dupa ce ai mancat sa fii mort de foame.

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ce e chestie de obisnuinta,de exemplu la cina ,baietii mei (si sant mari ca brazi) mananca o farfurie de pasta (maxim 120g ) ,un fruct si gata cina.Oricum pe aici sant multi copii obezi ,multi straini zic :normal ca se ingrasa ,la cata pasta mananca! Pacat ca acei copii se ingrasa din alte motive,lipsa de miscare,un consum exagerat de dulciuri ,portii imense din orice tip de mancare,consuma multe chipsuri si o cantitate imensa de bauturi carbogazoase.Multi considera ca daca un copil e gras e sanatos si frumos!
    Atata timp cat se respecta piramida nutritionala nu se ajunge la obezitate si diferite boli

    RăspundețiȘtergere
  4. Waw, maxim 120 de grame, si nu le vine foame peste doua ore. Cu piramida nutritionala sigur ai dreptate, dar am gasit una mediteraneana pe care as vrea sa o respect (cam greu acum la noi ca nu gasesti legume de sezon) unde carnea e in varf cu doar 4 portii mici pe luna. Ufff, numa daca as putea

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare