I'm Popeye the sailor man

Spanac sotat cu usturoi "a la Jamie"
De fiecare data cand mananc spanac si, slava Domnului, se intampla tot mai des, fredonez in minte cateva versuri din cantecelul lui Popeye, singurele pe care le mai tin minte. 
I'm Popeye the sailor man
I'm Popeye the sailor man
I'm strong to the fin-ich
Cause I eats me spin-ach
I'm Popeye the sailor man.
Unul dintre personajele preferate de desen animat este si a ramas Popeye. Sincera sa fiu nu am prea indragit-o niciodata pe Olive, care, dupa parerea mea, era ceea ce s-ar putea numi astazi o pitipoanca :D. Ba mai mult, imi doream sa dispara cu Brutus cu tot, ca erau perechea potrivita, iar eu sa raman cu Popeye. O singura piedica ne statea in cale: SPANACUL. Nu am suportat spanacul pana in urma cu cativa ani si daca mancam o data pe an o mancarica de spanac era mare lucru.
De vreun an lucrurile s-au schimbat. Acum am descoperit doua combinatii care imi plac la nebunie: varianta aceasta sotata, a la Jamie Oliver si in spanakopitta (placinta greceasca cu spanac). Dar hai sa nu mai lungesc vorba si sa va spun ce va trebuie pentru o garnitura sanatoasa de spanac si, chiar daca sunteti si voi fani Popeye, evitati varianta la borcan (sau conserva) si congelat din supermarket. Daca vreti sa aveti si peste iarna, mai bine congelati-l voi, astfel puteti fi siguri ca aveti la indemana un ingredient suta la suta natural.
Ingrediente
1 kg spanac
30 gr ulei de masline
3 catei de usturoi
o lamaie
sare, piper

Eu am avut noroc sa gasesc spanac din acela cu frunze mici si crocante, chiar la inceput de ianuarie, deci first edition pe anul asta. L-am spalat bine, frunza cu frunza, si l-am aruncat (in stil Jamie - cu gesturi ample, in traducere libera "Je m'en fiche", nu are ce sa nu iasa) peste uleiul de masline care se incinta deja intr-o oala. L-am lasat la sotat cam 15 minute (frunzele nu trebuie sa se faca praf) dupa care am adaugat usturoiul tocat in bucatele (nu strosit). Lamaia am stors-o peste spanac in stilul deja consacrat, adica de la 2 km distanta de oala si am mai lasat pe foc 3 minute si am asezonat cu sare si piper. Daca voi nu vreti sa fie asa acru, puteti folosi doar o jumatate de lamaie. A mers perfect cu muschiul de vita la gratar. 
BON APPETIT!

Comentarii

  1. Hmmm, culmea, nu imi place spanacul. In copilarie eram in stare sa mananc zilnic asa ceva, dar acum gusturile s-au schimbat. Arata bine ce ai facut tu, dar pacat ca totul se invarte in jurul spanacului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai facut cu lapte? E tatal lui! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ghery, la mine e taman invers, de abia acum a inceput sa imi placa spanacul, fix anul asta
    @Roxi, nu e cu lapte, e o varianta mai sanatoasa (zic eu) si mai acrisoara, cu zeama de lamaie. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela,sa stii ca si eu ador spanacul ,cu lapte,cu stafide,cu urda....E o mancare care mi-a placut dintodeauna ,pacat ca pe vremuri mama punea langa el ficatel ...bleah cate desene animate am pierdut eu ,dat fiind ca eram pedesita ca nu terminam tot din farfurie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Angela, incep sa-l ador si eu si asta e mare lucru pentru mine, deoarece pana acum m-am descurcat destul de greu cu legumele...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare