joi, 10 martie 2011

Chiftelute tra-la-la

Chiftele cu verdeata
Prea multe nu sunt de spus la reteta asta, decat, poate, ca pozele sunt cat se poate de proaste, dupa cum vedeti si voi. Reteta e destul de simpla, iar pentru ca acestea sa fie reusite e nevoie de o baie de ulei. Se pot face insa si in varianta mai dietetica, respectiv la cuptor, pe hartie de copt. Aveti nevoie de:
1 kg carne tocata amestec (vita si porc)
o felie de paine inmuiata in lapte
o capatana de usturoi tocat
doua oua
sare
piper
verdeata (eu am pus marar si patrunjel tocat)
faina
ulei
Se amesteca toate ingredientele, in afara de faina. 
 Luati cu lingura din compozitie, puneti mixtura in faina si formati bile.
Le puneti la prajit in ulei incins, pentru aproximativ 10 minute, la foc potrivit.
Sunt perfecte mai ales ca aperitiv, intrucat mie mi se par mai bune reci, cand se inmoaie putin si se disting mai bine aromele.
BON APPETIT!

9 comentarii:

  1. bune,mai ales cu carne de porc,denumirea e simpatica

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi, hi, hi...chiftelute tra la la...ma faci sa rad !
    Excelente ....dar mai dietetice la cuptor asa cum spui si tu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mirela, nu te mai plange de aparatul foto. Tu ai poze artistice, nu poze proaste :P! Mancarea e delicioasa, acum sunt la lucru si de foame parca simt miros de chiftelute :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ina, sunt bune si numai cu carne de vita, dar e bine sa aiba si ceva grasime prin ea
    Sidy - :))) tra-la-la-ul e in ton cu vremea calduta de afara.
    Ghery - esti tu prea amabil, in legatura cu pozele. O sa te chem pe la mine, ca am vazut ca spui ca stii tu cum sa fac sa iasa mai bine, sau o fi fost doar un pretext, pozatul mancarii? :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiftelele sant bune atat calde cat si reci ,nu exista chiftea care sa nu fie buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ina - sunt de acord cu tine :)
    Angela - exista, crede-maaa! Eu una urasc chiftelutele suedeze de la ikea, chiftelele nemtilor, toate chiftelele din lume care nu au usturoi, ci sunt facute cu ceapa. Iacs!

    RăspundețiȘtergere