miercuri, 23 martie 2011

Say chiiiiiiiiiiiinese!

Porc chinezesc si orez cu ou
I love chinese food! Really! I am a big FAN! Dar cati dintre voi ati incercat si nu va place? Eu cred ca foarte putini, mai ales ca nu prea are ce sa nu-ti placa. Deocamdata nu am reusit sa fac o reteta sa fie la fel de reusita ca mancarea pe care o servesc (destul de des) la restaurantul Marele Zid Chinezesc (Timisoara). Dar, cine stie, poate, dupa multe incercari o sa reusesc, dar totul tine, zic eu, mai mult de produsele si ustensilele folosite. Anyway, si porcul meu a fost gustos, astfel ca sper sa va conving sa il incercati si voi. Iar orezul cu ou. OMG! E simply the best!
Ingrediente
400 gr carne de porc
1 lingura amidon
legume diverse
sos de soia
sos chili
ulei de arahide (sau de masline)
350 gr de orez cu bob lung
2 oua
Am taiat carnea de porc in fasii, dupa care am impreunat-o cu amidonul si am pus-o la prajit in putin (o lingura) ulei de arahide (puteti folosi orice alt ulei, sau chiar deloc, carnea de porc fiind destul de grasa oricum). Dupa ce s-a prajit am scos-o pe farfurie si in sosul din wok am adaugat legumele, care se frig al dente. Am pus carnea inapoi in wok, am stropit cu sos de soia (cam 30 ml) si sos chili. Sa nu puneti sare, deoarece sosul de soia este destul de sarat.
Orezul il fierbeti in apa cu putina sare, insa si acesta trebuie sa fie un pic al dente, ca sa nu se transforme in mamaliga, atunci cand e prajit cu oul. Am batut doua oua, pe care le-am pus in tigaia cu putin ulei si am amestecat incontinuu, sa se tranforme in fasiute subtiri, dupa care am adaugat si orezul scurs de apa. Nimic mai simplu.
Mancarea chinezeasca, mi-a spus mie odata un chinez de la mama lui, trebuie sa respecte trei reguli: culoare, gust si sa fie placuta ochiului. In bucataria chinezeasca, desi totul este atat de simplu, nimic nu este intamplator. In viitorul apropiat vreau sa incerc sa fac si niste pachetele de primavara, asa ca o sa ma pun pe cautat de hartii de orez si o sa va arat ce-o sa iasa.
Aaaaa, da, m-am aprovizionat si cu betisoare, si incerc din rasputeri sa ma obisnuiesc sa mananc cu ele. Trust me, it's a hard work!
BON APPETIT!

6 comentarii:

  1. Sa va fie de bine...ma duc sa manc ceva ca m-a pocnit foamea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm, interesant, arata binisor, doar ca pe mine ma omoara cultura si gastronomia chineza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei, ce sa-ti spun! Tocmai tu, ala, care esti dispus sa le incerci pe toate. Simandicosule!

    RăspundețiȘtergere
  4. porc chinezesc? sigur e buna ,arata bine

    RăspundețiȘtergere