Fast food style - Aripioare KFC

Crispy hot wings
Aripioare picante, fierbinti si crocante. Asta pot spune eu in cateva cuvinte despre aripioarele de la KFC. Senzatia nu o pot descrie. Sunt bune-bune si par adevarate, dar nu bag mana in foc, motiv pentru care ocolesc aria de acoperire a KFC. Au os la mijloc, deci ma gandesc ca or fi totusi de pui. In ceea ce priveste procesarea, depozitarea si congelarea lor, nu stiu ce se intampla. M-am gandit totusi ca, fiind vorba de un produs de fast-food, e de evitat. Din aceste motive m-am hotarat sa le fac acasa. Aripioarele KFC. Nu a fost greu de loc si, really, au fost yabadabadoo. Adica de te lingi pe degete. 
Sigur ca aceasta experienta nu se va mai repeta prea curand, deoarece sunt adevarate bombe calorice si, imaginati-va ca pofta mea nestavilita de carbohidrati nu s-a oprit aici, ci le-am mai incaltat si cu o portie de cartofi dulci (tot americani, ca deh, asta era tema pranzului intre prieteni) si cartofi albi la cuptor, cu parmezan. Poze din timpul prepararii nu am, ca nu puteam sa-mi las musafirii sa se uite la mine cum stau cu aparatul fixat pe wokul in care sfaraia uleiul si sa nu intretin conversatia. Asta e varianta oficiala. In fapt, nu am vrut sa le dau motiv de distractie, caci ar fi ras de mine cu gura pana la urechi. Ca sa le inchid, insa, "tolba cu sageti", i-am lasat pe ei sa pozeze si iata ce a iesit. 
Sa revenim la ale noastre. Am lasat un kilogram si ceva de aripioare (eram patru persoane totusi, oameni in toata firea, cu scaun la cap si cu pofta in gat) sa se lafaie intr-o marinada, peste noapte, la frigider. Pentru marinada am folosit boia iute, sos chilli, usturoi taiat in bucatele, sos de soia, ulei de masline, si sare. Asta a fost pentru partea HOT. Ca sa fie si CRISPY, asa cum le sade bine unor aripioare americane, am folosit oua amestecate cu faina (cinci oua, patru linguri de faina) si fulgi de porumb maruntiti in mojar. Am scaldat aripioarele in ouale batute cu faina si apoi prin fulgi de porumb si le-am prajit in baie de ulei, cam 10 minute. Au fost KFC-ioase. Sa incercati si voi, dar rar, ca nu-i de gluma cu colesterolul, fie el si homemade. 
PS: Uitasem sa va spun. Varful aripioarelor trebuie aruncat, iar partea care ramane se taie in doua. Stiati probabil deja asta, dar am vrut sa ma dau si eu mare cu un ultim sfat. :D
BON APPETIT!

Comentarii

  1. Clar, fast-food-ul e bun, uneori. Mai ales cand "mori" de foame si chiar nu mai ai energie pentru gatit.

    RăspundețiȘtergere
  2. bune sant desi cad greu,uneori ne place sa mancam

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca si tu ai aceasi problema ca si mine....prietenii care rad cand fotografiezi mancarica!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ghery - tu trebuie sa faci o cura de dezintoxicare ca sa te scapi de Cola.
    Ina - intr-adevar sunt gustoase
    Angela - da, riscul meseriei :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Produse teleshopping cu 50% reducere: Kosmodisk, Relax and Tone, Vibratone, Ab Tronic X2, Magic Bullet, Instyler, Go Duster, Bullet Express, Paint Zoom, Celluless, Go Duster (cosmodisk,teleshoping,relax tone,kosmodisc,). Livrare gratuita in 24 de ore oriunde in tara.http://www.reduceri50.ro/ Tel. 0736 041 641
    http://reduceri50.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  6. Sint bune si daca nu le imbraci in pane si le pui pe gril,merci pt. reteta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare