(Not so) Green Day

Broccoli gratinat
Mult verde nu strica, dar nu stiu cum la noi in farfurie ajunge sa fie tot mai putin. Sa nu ma intelegeti gresit, nu imi fac un titlu de glorie din asta, ba din contra. Merg la magazin sau piata, cumpar legume pline de vitamine, fibre si sanatate si le transform tot in porcisme. De ce nu pot si eu sa fiu ca nemtii? Sa mananc legumele doar un pic aburite langa o pata invizibila de carne pe farfurie? Sau ca japonezii? Sa le mananc crude, inmuiate in putin sos de soia? Sau ca italienii? Doar un pic tarate prin tigaie, cat sa rozi pe ele ca pe grisine? Nu spun ca nici ca nu se mai intampla sa le mananc si asa, dar rar, prea rar. Asa a patit si saracul broccoli. Vesel, de s-a inverzit mai ceva ca un lan de grau iesit de sub omat, dupa ce a iesit de sub un dus scurt cu apa fiarta, s-a trezit acoperit cu un strat gros de calorii: smantana, cascaval, oua, sunca de Praga. Nu o sa mai insist, ca mi-e ca va tai toata pofta de broccoli gratinat si atunci ce scop ar mai avea acest material. 
Ingrediente
Emmentaler
Cascaval 
Oua
Smantana
Sunca presata
aaaaa, da, era sa uit.
Si un broccoli
In primul rand, trebuie sa fierbeti niste apa in care se va imbaia broccoli (500 gr) pentru maximum doua minute, cat sa devina verde-verde. L-am lasat sa se scurga bine si l-am asezat in vas.
Branzeturile (cam 300 de grame) le-am dat pe razatoare, dupa care le-am amestecat cu doua oua, 300 gr smantana si vreo 200 gr de sunca presata taiata in feliute subtiri. Am adaugat si niste sare si piper si le-am facut patura peste broccoli.
Chestiunea in cauza a zabovit la cuptor cam 40 de minute, dupa care a iesit bronzata si fierbinte, asa cum ii sade bine intr-o zi de vara.
 Si a aterizat direct la noi in farfurie.
BON APPETIT!

Comentarii

  1. hai să-ţi fac în ciudă: eu chestia asta o mânc sănătos, în sensul că... nu adaug şuncă :)) în rest, o fac identic şi o cataloghez drept una din mâncărurile mele preferate dacă nu, chiar PREFERATA!!!!
    te pup, Tina

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) Da, buna gluma :))) Sunca presata era baiul! Intr-adevar, e delicioasa! Te pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate ,in legatura cu legumele ,noi le fierbem prea mult,dar nu ne plac altfel,este o reteta foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tre sa fie tare buna mancarica asta!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ina - iti multumesc
    @Mirela - ar fi bine sa ne placa si altfel, dar, din pacate e tare greu. Cu siguranta, cand voi avea un copil il voi invata sa ii placa legumele gatite cat mai natural sau deloc. Eu zic ca tragem si ponoasele unei educatii cam precare la capitolul mancare, din pacate.
    @Miha - e buna, intr-adevar.

    @ALL - Va multumesc tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vazut titlul ,Green,am vazut poza si mi-am zis ,unde e verdele ala faimos ? Dupa care am citit critica pe care ti-ai facut-o si mi-am zis ca nu mai e cazul sa te cert si eu !Oricum stai linistita ca nici eu nu ma trag in laturi de la o portie supercalorica de broccoli Green!

    RăspundețiȘtergere
  7. :))) Am scris si in titlu ca e (not so) green, asa ca ma bucur ca nu ma mai certi si tu, ca imi fac eu destule procese de constiinta ca nu ma pot abtine sa nu porcesc legumele. Dar, hai sa fim putin mai ingaduitoare cu noi insine: poza a doua e foarteeeeee verde. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca tot mi-ai facut pofta de brocoli ,pt cina pasta cu broccoli ! Asa nu am mustrari de constiinta!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare