miercuri, 9 mai 2012

Make cookies, not war!

Peanut butter chocolate chip cookies
Ce e misto la cookies astea? Pe langa faptul ca au un gust fain de unt de arahide si sunt ciocolatoase, sunt usor umede la mijloc, spre deosebire de fursecurile plain, fara personalitate. Si mai e misto si faptul ca tin cam trei saptamani intr-o cutie, sau si mai mult la frigider. Misto este si faptul ca puteti congela compozitia si o puteti folosi cand doriti. Ati inteles voi ideea. Cam totul e misto la aceste peanut butter chocolate chip cookies. 
Ingrediente
- o jumatate de pachet de unt
- 3 linguri de unt de arahide
- un ou
- 6 linguri de zahar brun (puteti pune si mai mult, doar gustati compozitia)
- o ciocolata amaruie, taiata in bucatele
- o lingurita de praf de copt
- o jumatate de lingurita de bicarbonat
- 7 linguri de faina
- vanilie (daca vreti aroma, eu nu am folosit, pentru a nu estompa aroma de arahide)
Se amesteca bine untul, untul de arahide cu zaharul si cu oul, iar apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, iar, la final, bucatelele de ciocolata, ca sa ramana cat mai intregi. Cu un scoop de inghetata sau o lingura se asaza in tava, pe hartie de copt si se coc 20 de minute la foc mediu. 








Eu ii tin intr-o cutie de lemn si stau acolo chiar si trei saptamani, asta daca nu ii terminam la nici 10 minute dupa ce i-am scos din cuptor, deoarece calzi sunt the extreme yumminess. 
Data viitoare cand mergem la iarba verde, cu prieteni frumosi si dragi, cutiuta de peanut butter chocolate chip cookies (puteti spune asta repede? :D) va fi main eventul. That's a promise. 
TAG: Adi, Diana, Dulce de Max, Moi si Ma' Lov. 
Bon appetit!

3 comentarii:

  1. faini si buni!Cati au iesit dintr:o portie?

    RăspundețiȘtergere
  2. 12 mi-au iesit! Sa stii ca sunt. Dar si muffinsurile alea cu pina colada... Aoleu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alea is gustoase sant perfecte acum vara!

    RăspundețiȘtergere